Syksyn piristys: Paras kasvissosekeitto

Oh-my-god. Missä pimennossa oon elänyt? Tein tässä pari viikkoa sitten elämäni ekaa kertaa itse kasvissosekeittoa ja siitä tuli ihan täydellistä! En tiedä mistä siihen lisäainepuutokseen saisi jatkossa tyydytyksen kun, ei enää maistu edes valmiskeitot. Mutta löpinät pois, tässä herkkuresepti! Syökää raejuuston kanssa niin voi sanoa terveelliseksi.

Porkkana-Peruna-Bataattisosekeitto (noin neljälle..)

1.) Tarvitaan sipuli, valkosipulia, perunoita, bataattia, porkkanaa, koskenlaskijaa ja mausteita.

2.) Pese, kuori ja pilko sipulit, perunat, bataatti ja porkkanat suurinpiirtein samankokoisiksi. 

3.) Keitä kypsäksi isossa kattilassa runsaassa vedessä. Muista laittaa lihaliemikuutio ja vähän suolaa (ettei tapahdu osmoosia eli suomeksi että vesi pysyy juuresten ulkopuolella ja maku sisällä…)

4.) Kaada osa vedestä pois ja soseuta haluamallasi tavalla (kannattaa ottaa vähän keitinvettä  talteen niin saa vähän juoksevampaa soppaa. Itse laitoin noin 2dl…)

5.) Kaada sose takaisin kattilaan, lisää mausteet (suolaa jos tarvii, mustapippuria, cayannepippuria ja paprikajauhetta) ja sulata puoli pakettia koskenlaskijaa vielä sekaan. 

6.) Enjoy! Saa voihkia ääneen koska tää on niin hyvää. Vielä kun olis ollut persilijaa niin olis saanut koristella kun mikäkin master chef. Mutta koska se on pahaa niin eipä löytynyt tähän hätään.

Ps. Haju on kammottava siinä keittovaiheessa, mutta uskokaa itseenne ja myrkyttäkää naapurien ruokahalu! Koska tää on sen arvoista.

Salli

12 vastausta artikkeliin “Syksyn piristys: Paras kasvissosekeitto”

    • Aah, juuri nautiskelin…hyvää oli ja helppo oli tehdä =). Laita jatkossakin tällaisia hyviä ruokaohjeita ja noin selkeillä kuvilla niin tällainen keittiötumpelokin onnistuu…heh. Kiitos!

  1. Mä oon tehnyt täsmälleen samalla ohjeella tuota ja toi on yks mun lemppariruuista!! Kylkeen raejuustoa kuten sanoit ja pala ruisleipää sellaisenaan!

  2. Hei kannattaa myös kokeilla niin, että laitat vettä vaan juuri sen verran että vihannekset peittyy, ei välttämättä niinkään paljoa, äläkä kaada vettä ollenkaan pois. Siihen veteen nimittäin jää kaikki niiden vihannesten vitamiinit ja on tosi terveellistä! Itse maustan aina kasvisliemikuutiolla. Mut noi on kyllä niin täydellisiä noi sopat!

  3. Kiitoksia tästä aivan mielettömän hyvästä reseptistä! Olen tätä nyt tehnyt 3 krt ja joka krt on ollut niin hyvää :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta