Eikö pelota?

No hei oikein hyvää heinäkuun ensimmäistä. Niin se kesäkuu vain viuhahti ohi, vähän niinkuin festariviuhahtajat konsonaan. Spontaanina, ei kovin kauniina, mutta sitäkin menevämmällä asenteella. Minulla on takana ensimmäiset viikot kesäkandina ihan oikeissa hammaslääkärin töissä. Naapurihuoneista on voinut matalalla kynnyksellä pyytää harjaantunutta silmää antamaan arvionsa niinä hetkinä, kun oma silmä ei ole ollut täysin varma. Laitetaanko hampaalle pihtihoitoa vaiko juurihoitoa, kas siinä pulma.

Yleisesti ottaen potilaita pelottaa tai vähintäänkin jännittää hammaslääkärin tuoliin kiivetessä. Mutta ei ihme, suu on herkkä paikka ja anteeksi nyt tälläiset puheet, mutta siinä on jotain yhtä yksityistä kuin alapäässä. Hahah. Mutta miettikääpä hetki. Sinne ei kukaan näe ellei halua, kaikki eivät ole aina ihan perillä siitä, mitä sinne kuuluu ja kipua sinne ei toivo. Jos tähän yhdistää epätietoisuuden, yllätykset ja tai syyllistävän yleisfiiliksen, niin ei ihme, että potilaat eivät aivan riemusta kilju.

Vaikka oma osaamisen taso toimenpiteiden osalta on metrin skaalassa noin kahden senttimetrin luokkaa (mikä on toisaalta aika siistiä, että osaamisen polku on tällä alalla pitkä), niin nyt perustoimenpiteissä harjaantumisen lisäksi olen saanut kohdata liudan potilaita. Osan ilmeistä näkee, että kun olen blondinutturani kanssa heitä vastassa, niin heidän tekisi mieli kääntyä kannoillaan. Kiireettömyys, kuuntelu ja ymmärrettävästi asioiden selittäminen on onneksi silmin nähden rentouttanut potilaita. Ja kun tehty paikka on viimeistely eikä kenenkään otsanahka ole rypistynyt, niin osa onkin huokaissut helpottuneella intonaatiolla puoliksi itselleen ja puoliksi minulle ”noh, hyvinhän se meni”. Jea, aika kivaa. Kesäkandifiilikset ovat olleet siis tosi hyvät. Ohjaavat hammaslääkärit ja hammashoitajat ovat olleet superihania ja avuliaita. Kyllä kelpaa olla vielä loppukesä töissä.

20160520_155411

20160520_155408

Taas lomakuvia loppuun. Terkkuja.

Salli

8 vastausta artikkeliin “Eikö pelota?”

  1. Voi kuvitella millanen fiilis alkuun asiakkaalla kun tollanen pieni neiti on hammaslääkärinä ottamas asiakkaan vastaan. Alkuun varmasti jännittää mut uskon kun hetken on penkis rennosti (jos ei fobioita) niin varmasti osaa luottaa tyysti.
    Olis varmasti kiva kun olisi vakio halmaslääkäri noin kaunis. Tulis käydyks ainaki joka vuosi rarkastuttamassa hampaat!

  2. missäs olet kesäkandina? :) oi voi kun muistaa omat kesäkandiajat! Oli sitä vielä tietämätön monessa jutussa…mutta tuosta poisto vaiko juurihoito, niin klinikassahan yritettiin säästää kaikki epätoivoisimmatkin hampaat aina niin ei ihme että päätös poistoista ei ole selkeä. Mutta ainakin jos on luunrajaan saakka karies ettei ns. vanne-efekti toteudu, niin hammas kuppiin vaan! Sen ainakin itse opin kantapäänkin kautta.

    • Olin Kangasalan terveyskeskuksessa, tosi kiva paikka oli kyllä!! Niin ja tuo ennusteen määrittäminen on kyllä haastava homma! :D

  3. Oi, onpa jännää että oot jo tossa vaiheessa opintojasi :) Muistan lukeneeni pääsykoepostauksiasi (ja tietty kaikkia muitakin :D) silloin kun niitä kirjoitit. Niistä oli paljon apua omassa kolmen vuoden haku-urakassani, kiitos niistä.
    Tsemppiä loppukesän työrupeamalle, varmasti mahtavaa päästä vihdoin tekemään sitä, mitä varten on jo kauan opiskellut. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta