Chia-cashew-mustikka-banaani-rahka-viinirypäle…. Oi voi.. siis smoothieresepti vaan.

Taas smoothie”reseptiä” kehiin,  vaikka mitäpä ihmeellistä noissa lopulta edes on. Lyödään vaan kaikki ainekset koneeseen ja surautetaan tasaiseksi? Kokeilemalla oppii mikä on omaan makuun paras ja toki vähän järkeäkin voi käyttää raaka-aineiden valinnassa. Yleensä myös jääkaapin nahistumisvaarassa olevat hedelmät tai vihannekset voi käyttää inspiraation lähteenä. Tällä kertaa tein rahkapohjaisen vähän paksumman smoothien, mihin tuli tosiaan:

-maitorahka

-liotettuja chiasiemeniä/ chiageeliä

-cashewpähkinöitä

-banaani

-viinirypäleitä

-mustikoita ja punaisia viinimarjoja

IMG_5833

IMG_5834

Chiasiemenet ja cashewpähkinät saatu Luontaistukulta. Päätin ensimmäiseksi hienontaa chiageelin ja marjat, jotta varsinkin niiden siementen kaikki hyvä irtoaisi smoothien sekaan. Hetken ajan luulin soseuttaani omat sormeni myös… hehehe.

IMG_5835

IMG_5839

Aika namin näköistä. Tästä näystä järkyttyyneenä soseutin loputkin ainekset ja unohdin valokuvata miltä välivaiheet näyttivät (toivottavasti nyt kukaan reseptiä kaipaava ei pahastu). Vasta rahkan kohdalla muistin kaivaa kameran esiin. Tärkeää kuvata nämä välivaiheet kuitenkin.

IMG_5850

IMG_5853

Näin se käy. Pidätin myös itselleni oikeuden muuttaa lennosta reseptiä ja lisäsin pari desiä Gefilusmehukeittoa, jotta saisin koostumuksesta juoksevampaa ja mausta vähän makeampaa. Toimi oikein hyvin!

IMG_5857

IMG_5854

Ja tadaa! Kaksi annosta! Toinen illaksi ja toinen jääkaappiin odottamaan aamua. Aamulla toi oli kyllä enemmänkin lusikoitavaa kun juotavaa, mutta maistui se lusikoidenkin. Viinirypäleiden olemassa olosta ei ollut mitään havaintoa, mutta kivan makeaa ja marjaista oli muuten. Rahkakaan ei puskenut läpi niin kovasti. Teen varmaan uudestaan.