Terveisiä Vietnamista

Ensimmäinen reissuviikko on nyt takana ja yksitoista viikkoa olisi vielä edessä. Matkaa on suunniteltu pitkään ja hartaasti, joten saadaan olla täällä vajaat kolme kuukautta. Lennot ostettiin puoli vuotta sitten ja elämä Suomessa on organisoitu tämän mukaan. Tarkoitus on siirtää arki tänne talven ajaksi, tehdä vähän etätöitä, tutustua rauhassa kulttuuriin ja viettää kiiretöntä aikaa. En tiedä tullaanko saamaan ikinä eläkettä, joten parempi viettää sitä varmuuden vuoksi joka talvi parin kuukauden ajan jossain muualla.

Vietnam on yllättänyt todella positiivisesti. Tai ainakin 12,8 miljoonan asukkaan Ho Chi Minh eli Saigon, jossa ollaan ainakin vuoden vaihteen yli. Tunnelma on intensiivinen, kuuma ja ruuhkainen, mutta ihmiset ovat rauhallisia, kohteliaita ja yllättävän länsimaalaisia, vaikka englantia ei juuri puhuta. Kaupustelijat eivät ole keskustan ulkopuolella kimpussa eikä kukaan heristä liikenteessä nyrkkiä. Paras ruoka on toistaiseksi löytynyt mummojen pitämistä katuruokakärryistä, joista saa eurolla käsittämättömän herkullista keittoa. Vilkasta skootterien pärinää voi paeta korkeiden hotellien uima-altaiden äärelle, mutta myös asuinkortteleiden sisään, joissa olohuoneiden ja katujen rajapinnat sekoittuvat sulavasti toisiinsa.

Tässä muutama kuva ensimmäiseltä viikolta. Hinta-taso on täällä edullinen, joten pienellä panostuksella pääsee välillä ”lepäämään” kivoihin hotelleihin. Toisaalta ollaan eletty vaatimattomasti eli asuttu yksinkertaisessa majoituksessa (tällä hetkellä meidän hotellihuoneessa ei ole ikkunaa!) ja syöty paikallisten suosimissa kojuissa. Kahdelta henkilöltä päivän kulut ovat olleet n. 30-40e ja kulut varmaan pienenevät loppua kohden, kun oppii ”maan tavoille”. Ainiin ja edelleen todettua, että Forexilla ei kannata vaihtaa rahaa etukäteen Suomessa, koska täällä on toistaiseksi ollut paljon parempi kurssi.. Voisin tehdä ihan oman budjettipostauksen vielä, koska se mielestäni aina kiinnostavaa, mutta myös haastavaa suunnitella ennen matkalle lähtöä.

Nyt takaisin lomamoodiin, terveisiä vielä <3