Chia-cashew-mustikka-banaani-rahka-viinirypäle…. Oi voi.. siis smoothieresepti vaan.

Taas smoothie”reseptiä” kehiin,  vaikka mitäpä ihmeellistä noissa lopulta edes on. Lyödään vaan kaikki ainekset koneeseen ja surautetaan tasaiseksi? Kokeilemalla oppii mikä on omaan makuun paras ja toki vähän järkeäkin voi käyttää raaka-aineiden valinnassa. Yleensä myös jääkaapin nahistumisvaarassa olevat hedelmät tai vihannekset voi käyttää inspiraation lähteenä. Tällä kertaa tein rahkapohjaisen vähän paksumman smoothien, mihin tuli tosiaan:

-maitorahka

-liotettuja chiasiemeniä/ chiageeliä

-cashewpähkinöitä

-banaani

-viinirypäleitä

-mustikoita ja punaisia viinimarjoja

IMG_5833

IMG_5834

Chiasiemenet ja cashewpähkinät saatu Luontaistukulta. Päätin ensimmäiseksi hienontaa chiageelin ja marjat, jotta varsinkin niiden siementen kaikki hyvä irtoaisi smoothien sekaan. Hetken ajan luulin soseuttaani omat sormeni myös… hehehe.

IMG_5835

IMG_5839

Aika namin näköistä. Tästä näystä järkyttyyneenä soseutin loputkin ainekset ja unohdin valokuvata miltä välivaiheet näyttivät (toivottavasti nyt kukaan reseptiä kaipaava ei pahastu). Vasta rahkan kohdalla muistin kaivaa kameran esiin. Tärkeää kuvata nämä välivaiheet kuitenkin.

IMG_5850

IMG_5853

Näin se käy. Pidätin myös itselleni oikeuden muuttaa lennosta reseptiä ja lisäsin pari desiä Gefilusmehukeittoa, jotta saisin koostumuksesta juoksevampaa ja mausta vähän makeampaa. Toimi oikein hyvin!

IMG_5857

IMG_5854

Ja tadaa! Kaksi annosta! Toinen illaksi ja toinen jääkaappiin odottamaan aamua. Aamulla toi oli kyllä enemmänkin lusikoitavaa kun juotavaa, mutta maistui se lusikoidenkin. Viinirypäleiden olemassa olosta ei ollut mitään havaintoa, mutta kivan makeaa ja marjaista oli muuten. Rahkakaan ei puskenut läpi niin kovasti. Teen varmaan uudestaan.

 

Juotava salaatti tai paremminkin vihersmoothie

Tiedätkö sen fiiliksen kun… Kaikki tolla lauseella alkavat lauseet ottavat päähän ja huolimatta pitkistä yöunista ja hyvästä fiiliksestä on vaan aivan poikki päivän päätteeksi? Niinkuin eräs viisas on sanonut, että väsymys on vain mielentila, niin päätin silti pelata varman päälle ja ottaa sellaisen ”luonto kutsuu”-tyyppisen asenteen. Enkä tarkoita tällä sitä, että alan käyttäytymään kuten armas koirani, vaan ajattelin ottaa viherpiirperryksen tehokeinot käyttöön smoothien muodossa.

Suunnitelma oli ihan simppeli: jos tankkaa itseensä jotain vihreää ja freeshiä, niin ei voi olla tunkkainen ja väsynyt olo. Eipä! Tähän voi sitäpaitsi hyvällä omatunnolla uhrata ne nahistuneet vihannekset sieltä kaapista, joita toivoisi syövänsä, mutta jotka eivät nekään keskellä tammikuista maanantaina freshiä päivää näe.

Mutta joo, tästä olisi voinut tehdä ihan kammottavan terveellisen makuisen, mutta nyt mentiin hedelmien ja käytännössä mauttoman kurkun ja salaatin voimalla. Näin jälkikäteen olisin vaihtanut tilalle kyllä parsakaalia, koska a.) se on terveellisempää ja b.) ihan sama, banaani peittää kaikesta maun kuitenkin. Omena, banaani, kurkku, avokadon puolikas, vähän salaattia, vettä ja sitten green mix-jauhetta.

IMG_5691

IMG_5689

IMG_5693

 

IMG_5698

IMG_5703

Jos vihanneskiintiö tuntuu haastavalta täyttää,

niinkuin se ylensä siltä vähän näyttää

ei tarvi muutakun ainekset koneeseen läväyttää

ja pankin räjäyttää

ja…

en osaa räbäyttää

—–

ei muuta :D